MENÜ

 

Vidám könyves barátkozás: 

Író-olvasó találkozó

 

     Az Országos Könyvtári Napok keretében 2016. október 7-én meghívásunkra Bosnyák Viktória ismét ellátogatott hozzánk.

    Nem volt ismeretlen az írónő a diákok számára. Műfordítások mellet gyermek- és az ifjúsági könyveket ír, melyek közül jó néhányat évről-évre ajánlott olvasmányként olvasnak a 3. 4. osztályos tanulók. A rendezvény igazán nekik, a 8-11 éves korosztálynak szólt, de kisebbek, nagyobbak és felnőttek is egyaránt élvezték.

    Nagyon jól éreztük magunkat!  Sokat nevettünk! Jól szórakoztunk! Sok mindent megtudtam!- mondták a gyerekek a találkozó után. Nem csoda, hiszen az írónő figyelmet fordított arra, hogy változatos, interaktív és játékos formában lekösse hallgatóit. Hallhattunk arról, hogy hogyan is születtek meg a könyvei, ki vagy mi inspirálta, ihlette történeteit. A „Tündérboszorkány” c. regényéből készült filmet is megnéztük, melynek érdekessége, hogy egy budapesti általános iskola 5. osztályos tanulói készítették. Megismerkedhettünk Klott Gatyával, Analfa csapatával, és elárult titkokat a sorozat folytatásában megjelenő „Elképesztő” történet(ek)ről is.

    A rendezvény során kérdésekre válaszolt, a végén névre szólóan dedikálta könyveit olvasóinak. Minden résztvevőt megajándékozott egy autogramos könyvjelzővel.

    Könyvtárunkban, a legújabbak kivétel, az összes műve elérhető és kölcsönözhető. Piciknek szóló könyve pl. a  „Puszedli és Habcsók”. Nagyobbaknak a „Nyelvkincstár”-sorozat 5 könyve: a „Sirály a király”, az „Ezt nevezem!”, „Elek, merre keresselek?”, „Amikor kivirágzott a fánk a fánk”, „Két bolond százat csinál”, valamint a „Tündérboszorkány-trilógia” kötetei és ennek valamilyen szinten folytatása az „Elképesztő” c, mű, az Apolló Akadémia sorozat 1. kötete.

   „Íróközelből” megismerkedni kortárs könyvekkel nagyszerű lehetősége annak. hogy az olvasás szerethetőbbé, hasznos időtöltéssé váljon! Közelebb kerülhet ezáltal a könyv az olvasóhoz.

 

 

Rónyainé Mayer Piroska

könyvtáros

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

:)

Mentés

 

Asztali nézet