MENÜ

Csatlakoztunk a Könyvtáros Tanárok Egyesülete kezdeményezéséhez. Az idén először került megrendezésre az Iskolai könyvtárak éjszakája.  Az országban több iskola is részt vett ezen az eseményen. 2013. október 21-én tartottuk. Nálunk nem éjszaka volt, hanem estébe nyúló könyvtári és kreatív kézműves programokkal tarkított rendezvény.

Segítséget kértem a Gyermekeinkért Alapítvány tagjaitól, akik az első megkeresésemre azonnal igent mondtak.  A készülődés nagy lelkesedéssel telt.  Összegyűjtöttük, hogy milyen témák szerepeljenek az este során, és azokhoz az anyagokat beszerezték, és biztosították.

Több. mint 30 gyerek vett részt a programon.  A belépéshez szükség volt egy magukkal hozott kedvenc könyvre, amit ajánlottak egymásnak. Az este a bagoly körül forgott: bagolyról szóló meséket hallgathattak, olvashattak és nézhettek, ismeretközlő könyvekben kutakodhattak, közmondásokat kerestek. Bagollyal díszített tolltartót és kulcstartót nyomdáztak és festettek, üvegmécsest készítettek, könyvjelzőt varrtak.

A vacsoráról sem feledkeztünk el: az esti menü tea és vajas-lekváros kenyér volt, ami mind egy szálig elfogyott.

A bölcs éjszakai baglyok felkerültek egy-egy bagolyformában a „Bagolyfára”, ami köré kedvenc könyvük címét is feltették.

Köszönöm a gyerekek és a szülők nevében a Gyermekeinkért Alapítvány Iváncsa tagjainak: Füsi Gyöngyinek, Gáti Nikinek, Hidán Zsuzsának és Barabás Józsefné Marika néninek a kitartó "éjszakázást" és a rengeteg segítséget!

Búcsúzóul megkérdezték a gyerekek: mikor lesz a következő?

 KÉPEK az "éjszkáról"

Rónyainé Mayer Piroska

könyvtáros

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

könyvtár :)

 

Asztali nézet